Cartofi cu piept de pui la cuptor

de ela in Aperitive / Garnituri, 28 Ian 2011 | 23732 vizualizari

 

inca o varianta de sufleu cu cartofi si conopida...imi place,pentru ca este un felul doi la masa,complet,facut intr-un singur vas...si gata cu conopida,este ultima din gradina mamei :)))) ,promit ca nu mai fac nimic cu conopida prea curand ))),se poate pregati aceasta mancare si fara conopida

 

INGREDIENTE

  • 1,5kg cartofi albi,
  • 1/2 kg piept de pui dezosat,
  • 1 conopida,
  • 200 gr telemea de vaca,
  • 300 gr smantana,
  • 4 oua,
  • pesmet si unt pt tapetat tava,
  • fasii de ardei gras,
  • 1 rosie,
  • patrunjel tocat,
  • sare,piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu piept de pui la cuptor:

Curatam cartofii si ii taiem rondele.Punem cartofii la fiert in apa cu sare,15minute.Scoatem si lasam la scurs.Conopida o rupem buchetele si o punem la fiert in apa cu sare.Lasam 3minute din momentul in care incepe sa fiarba.Scoatem intr-o sita si lasam la scurs.Carnea o taiem fasii si o fierbem in apa cu sare 20minute.

Radem telemeaua.Taiem rosia felii.

Ungem un vas termorezistent cu unt si pesmet in care punem un strat de cartofi deasupra carora punem fasiile de carne si conopida,intre straturi punand sare si piper dupa gust.Deaupra punem telemeaua rasa.

Separam galbenusurile de albusuri.Batem albusurile cu sare si piper,adaugam galbenusurile si smantana.Compozitia o turnam deasupra vasului.Deasupra punem fasiile de ardei si rondelele de rosii si presaram patrunjel tocat.

Dam compozitia la cuptor 45minute,aprox,pana se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu piept de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (93)

Mitinita 1

01.02.2011, 13:31

daca a comentat i-a placut,ti-am zis ca-i zgarcita cu lauda.destul de buna la ea inseamna precis buna...aici o sa invete sigur sa laude

ela 1

01.02.2011, 20:30

Adina,lasa ca o invatam noi cum se lauda

opritaioana 1

04.02.2011, 14:48

incerc si eu azi reteta sper sa ii placa prietenului meu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu carne